Wie is ATP

ATP Film Studios is een onafhankelijke productiemaatschappij gericht op de zakelijke markt. ATP maakt verschillende soorten producties met eigen personeel, faciliteiten en studio’s. Hierdoor kan ATP al haar producties volledig zelfstandig uitvoeren.

Missie

Door middel van maatwerk film, video of conceptontwikkeling, leggen wij de verbinding tussen onze opdrachtgevers, haar doelen en doelgroep.

Visie

Om onze missie te bereiken, creëren wij een synergie tussen de wensen van onze opdrachtgevers, de capaciteit van onze creatieve medewerkers en kwalitatief hoogwaardige faciliteiten. Het uitvoeringsproces van onze producties, voeren wij in een nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers uit. Vandaar ook onze slogan: “we live to create together”.

atp film studios logo

Waarom ATP

Passie, kennis en ervaring zijn de vaste uitgangspunten van ATP Film Studios. Vakmanschap en klanttevredenheid staan bij ATP hoog in het vaandel. Met ruim 25 jaar aan ervaring met diverse audiovisuele producties, is ATP bekend met alle ins en outs van de film- en mediaindustrie. Met een creatief en passievol team blijft ATP zich continue innoveren. Bij ATP weet u dat u in goede handen bent en uw creatieve idee met zorg wordt gedragen.

Team ATP

ATP Film Studios bestaat uit een enthousiast en gepassioneerd team van film- en mediaprofessionals met ruime ervaring. Naast de vaste medewerkers, werkt ATP met een vaste freelancerspool met verschillende expertises binnen de mediasector.

Geschiedenis ATP

In 1929 startte theaterproducent Basil Dean onder de naam Associated Talking Pictures (ATP) met zijn studio in West London. Hij begon later samen te werken met Stephen Courtauld en Reginald Baker. In 1931 bouwden zij gezamenlijk Ealing Studios en vanaf december dat jaar werden alle producties officieel bij Ealing Studios ondergebracht.

Later in 1938, toen Basil Dean uit het bedrijf vertrok en vervangen werd door Michael Balcon van MGM, had het bedrijf ongeveer 60 succesvolle films gemaakt. Michael Balcon stopte officieel met de naam ATP en begon weer de oude naam Ealing Studios te gebruiken en daaronder de nieuwe films uit te brengen.

In 1958 verwierf Associated British Picture Corporation het moederbedrijf van Ealing, Associated Talking Pictures, samen met zijn uitgebreide filmbibliotheek. Na deze grote overname verdween de naam ATP definitief van het scherm.

Een van de medewerkers van het bedrijf, de Italiaanse Laurence Tariverdi, besloot na overleg en met toestemming om zelfstandig verder te gaan in de filmindustrie onder de naam ATP, samen met een aantal andere collega’s. Jaren later studeerde Tariverdi’s kleinzoon, Arya Isatvastra Tariverdi in Londen af en besloot het intussen in Nederland doorgestarte bedrijf ATP, in 2003 over te nemen en werd vanaf dat moment directeur van ATP. Tariverdi koos ervoor om de naam ATP te behouden voor de onderneming. Dit ter ere van zijn grootvader en door het feit dat deze naam praktisch gezien ook goed uitkwam, met zijn eigen initialen. Het bedrijf ging daarom vanaf dat moment verder als “ATP, Arya Tariverdi’s Pictures”. ATP werd een productiebedrijf dat zich niet alleen op filmproducties richtte, maar ook op televisie en andere mediaproducties.

ATP vestigde zich in de stad Amersfoort. In 2011 opende het bedrijf een Amerikaanse vestiging in Los Angeles, onder dezelfde naam. Begin 2015 verhuisde ATP van Amersfoort naar de Nederlandse mediastad Hilversum. In 2018 ontstond een bijzondere samenwerking met het Landgoed Zonheuvel in de plaats Doorn, wat resulteerde tot een partnerschap in de vorm van first supplier.

Klik hier voor uitgebreidere achtergrondinformatie